Varumärkesutveckling & Strategi

Utveckla och bevara ditt företags identitet

Konsten att bygga ett starkt och värdefullt varumärke som lever över tid

Varför varumärkesutveckling? Starten för alla marknadsföringsprocesser är att veta vem vi talar till (målgruppen) och vilka vi är och vad vi vill säga. (Vårt varumärke). I all kommunikation finns det en avsändare och en mottagare och däremellan uppstår det brus och missförstånd. Är vi tydliga och konsekventa med vem vi är och vad vi vill säga är det större chans att mottagaren förstår vårt budskap och tar till sig av informationen. Enkelt!

Vad är ett varumärke?

Vad är ett varumärke? Med varumärke menar vi den samlade bild intressenterna har av en organisation, produkt, tjänst eller person. Det är med andra ord vad kunder och konsumenter tycker att det är och inte vad vi säger att det är. För att bygga ett starkt varumärke krävs en solid grund av värdeskapande bortom företagets eller organisationens egenintresse. Känsla driver handling. Vi ser på företag som personligheter. Vilken känsla ska just ert företag kommunicera, vilket budskap vill ni föra fram och vilka känslor vill ni väcka hos mottagaren?

Ni är varumärket, tillsammans hittar vi kärnan i er verksamhet!

När det gäller varumärke handlar det om att hitta kärnan i er verksamhet eller produkt och hitta ett sätt att kommunicera det enkelt och ärligt till målgruppen. Vi ska inte använda oss av tomma löften eller påklistrad kommunikation. Vi ska leva vårt varumärke, stå bakom det, bry oss om det, vara engagerade i det och framföra det med entusiasm! Vi måste leva vårt varumärke, andas det och låta det sprida sig i vår organisation.

Workshop i varumärkesutveckling

Vi på Great Graphics arbetar vi med beprövade modeller och teorier inom varumärkesutveckling. För att utveckla ett framgångsrikt varumärke krävs det även stor kunskap om er bransch, marknaden och er målgrupp. Därför arbetar vi nära med nyckelpersonerna i er verksamhet. I workshop tillsammans utforskar vi er verksamhet och hittar det som gör er unika och vad ni har att erbjuda er målgrupp som skapar värde. Tillsammans kan vi lyfta ert varumärke och skapa resultat som består.

Att kommunicera konsekvent är nyckeln till framgång!

Vi brukar alltid säga att det är bra att tröttna lite på kommunikationen runt sitt eget varumärke, då vet du att du gör rätt. Vi människor gillar och litar på det vi känner igen. Om vi ändrar vårt uttryck, vårt utseende och vår tonalitet vid varje möte kommer mottagaren inte att etablera ett förtroende för oss. Lita på att det du står för och kommunicerar är bra och våga håla fast vid det över tid.

I dagens mediebrus är det enkelhet som sticker ut.

Människor exponeras för fler intryck dagligen. Tillsammans skapar vi enkla, kreativa och innovativa kommunikationsinsatser för att stärka varumärket och få mottagaren att agera. Ni möter mottagaren på rätt plats, i rätt tid med rätt budskap.

Great Graphics - Reklambyrå i Stockholm - Marknadsföring som är enkel och effektiv

Några kunder vi har arbetat tillsammans med

Några av de kunder vi har haft glädjen att arbeta med. Besök vår Cases sida för att läsa om uppdragen.

Visa alla cases

Låt oss hjälpa dig!

Välkommen att besöka oss på Great Graphics. Oavsett om du har ett stort eller litet projekt så hjälper vi dig gärna att nå dina mål. Tveka inte att höra av dig.

Kontakta oss