Målgruppsanalys & marknadsstrategi

Vem vänder vi oss till?

Det första steget i all kommunikation är att förstå mottagaren.

En väl utförd målgruppsanalys är nyckeln till en effektiv marknadsföring. Det räcker inte med att veta om målgruppens demografi, vi måste gå djupare för att kunna kommunicera på ett effektivt sätt och nå fram med vårt budskap. Alla som är 35 reagerar och känner inte lika dant, har inte samma drivkrafter och inte samma rädslor. Att verkligen förstå vem det är du kommunicerar med förbättra träffsäkerheten och resultatet av dina marknadsföringsinsatser och gör att du får ut maximalt av er marknadsföringsbudget.

Därför är en målgruppsanalys nödvändig

Vi som människor har en inneboende tendens att generalisera, vilket ofta är användbart för att hantera informationsflödet i vardagen. Tyvärr gör det att vi ibland gör antaganden som inte är korrekta när det gäller vår målgrupp. Vanliga kommentarer som ”Vår målgrupp är män och kvinnor mellan 25 och 55”, ”Vi har jobbat så länge i branschen så vi kan vår målgrupp, även fast vi inte har undersökt det” eller ”Alla tycker väl så här?”. Er erfarenhet inom branschen och er verksamhet är ovärderlig för målgruppsanalysen, men var säker på att vi verkligen har frågat och fått svar, och inte bara antagit. Det kan tyvärr bli ett dyrköpt antagande i längden.

Great Graphics Reklambyrå - Målgruppsanalys och marknadsstrategi
Fördjupa dig i din målgrupp och titta på segment

Inom vad som till synes kan vara en homogen målgrupp kan det existera flera segment. Olika segment av målgruppen som drivs av olika mål och har olika passioner och värderingar. Bodybuildern kanske inte har samma drivkrafter och mål med sin träning som yoga instruktören, även fast de båda personer som gillar att träna inom åldern 18-65. Sluta aldrig lära känna din målgrupp, se till att alltid vara nyfiken och vilja veta mer.

Att lära känna din målgrupp ger ekonomiska fördelar

En stor fördel med en väl utförd målgruppsanalys är att effektivisera marknadsföringen och på så sätt spara pengar. Genom att rikta in sig på en väldefinierad målgrupp ökar träffsäkerheten, vilket minskar slöseri med resurser. En mer exakt marknadsföringsstrategi innebär att varje investerad krona blir mer effektiv och genererar bättre resultat och större ekonomisk avkastning.

Att veta vem vi talar till, en grundsten i all kommunikation

I en värld där konkurrensen om uppmärksamhet är intensiv, är målgruppsanalys en oumbärlig del av marknadsföringsstrategin. Genom att investera tid och resurser i att förstå och definiera din målgrupp på djupet skapar en stark grund för en framgångsrik kommunikation. En välgjord målgruppsanalys öppnar dörren till ökad träffsäkerhet, bättre resultat och långsiktig kundengagemang. Det handlar om att veta vem vi talar till för att kunna kommunicera på rätt sätt och bygga meningsfulla relationer med våra kunder.

Kontakta oss för en offert

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor angående ditt visuella uttryck.

  I dagens mediebrus är det enkelhet som sticker ut.

  Människor exponeras för fler intryck dagligen. Tillsammans skapar vi enkla, kreativa och innovativa kommunikationsinsatser för att stärka varumärket och få mottagaren att agera. Ni möter mottagaren på rätt plats, i rätt tid med rätt budskap.

  Great Graphics - Reklambyrå i Stockholm - Marknadsföring som är enkel och effektiv

  Några kunder vi har arbetat tillsammans med

  Några av de kunder vi har haft glädjen att arbeta med. Besök vår Cases sida för att läsa om uppdragen.

  Visa alla cases

  Låt oss hjälpa dig!

  Välkommen att besöka oss på Great Graphics. Oavsett om du har ett stort eller litet projekt så hjälper vi dig gärna att nå dina mål. Tveka inte att höra av dig.

  Kontakta oss