SEO & SEM

Långsiktigt tänk för att öka din ranking

Få rätt besökare till din webbplats med SEO

Sökmotorsoptimering (SEO) är ett väl använt begrepp idag. Att ranka på högt sökmotorerna så att potentiella kunder och intressenter hittar dina tjänster på utvalda sökord eller sökfraser. Konkurrensen på nätet idag är tuff och att ”bara” ha en hemsida räcker inte om ingen hittar dit. Vi är vana att använda oss av sökmotorerna för att finna det vi söker och de hemsidor som rankar högst får flest besökare och leads.

En bra byggd hemsida är grunden för all SEO

Målet ska inte vara att driva trafik till din sida, utan att driva rätt trafik som genererar affärer för din verksamhet. När väl besökaren hittar till din sida och din tjänst är det viktigt att hemsidan är intuitivt och lättnavigerad. Innehållet måste både vara relevant, lättförståeligt och väl strukturerat. Det här är grunden för allt arbete med marknadsföring online. För att en hemsida ska fungera väl så måste den vara byggd med tanke på användning. Allt från tonalitet, navigering, struktur och design ska vara utformat efter din målgrupp och ditt varumärke.

Great Graphics Reklambyrå - Webbyrå - Webbutveckling - SEO - Sökmotorsoptimering - Effektiv SEO

Vår arbetsprocess när det kommer till Sökmotorsoptimering

SEO är ett brett område där många faktorer spelar in. Gör man det på rätt sätt är det ett kraftfullt marknadsföringsverktyg som ger tydliga resultat. Här kan du läsa lite om vår arbetsprocess.

En grundlig analys

Alla våra projekt börjar med en grundlig analys av nuläget och målsättning. Vi börjar med att titta på din bransch och de sökord du vill ranka på. Vi kommer även med förslag på nya sökord som vi tror gynnar att optimera för. Vi ser till att din hemsida optimeras för rätt sökord som genererar affärer.

Nu är det dags att ta en titt på din hemsida. Hur väl fungerar den idag och vilka förbättringar i struktur, innehåll och design kan vi göra? Vi tittar på allt från laddningshastighet, mobilanpassning, säkerhet, innehåll, struktur, relevans, användarvänlighet och indexering. Vi tittar även på din nuvarande position för utvalda sökord.

Slutligen tittar vi på en projektplan både vad gäller vilka insatser som ska utföras, tidsram och kostnad. Du får en dedikerad projektledare som följer dig genom hela processen.

Optimering

Vi skräddarsyr vår tjänst efter din verksamhet. Vill du att vi utför alla delar av uppdraget eller vill du göra vissa delar själv? Vilka delar av insatserna du vill att vi gör och vilka delar du väljer att göra själv är helt upp till dig.

Optimeringsprocessen innebär bland annat:

 • Uppdatera struktur och navigation på innehållet efter önskat sökord.
 • Se till att grundläggande krav får Google och andra sökmotorer möts för att ranka så högt som möjligt.
 • Utveckla hemsidan för att ge målgruppen en bättre användarupplevelse för att maximera konvertering.
 • Optimera hemsidans hastighet, laddningstid och mobilanpassning.
 • Se över indexering och åtgärda ev brutna länkar som inte har omdirigerats.
 • Se över behovet av att komplettera med digital annonsering.
Utvärdering och rapportering

Precis som med all marknadsföring är utvärdering en av de viktigaste punkterna för projektet. Vi vill se att de insatser vi gör ger resultat och vilka SEO-insatser som genererar bäst för din verksamhet. Du får tydliga rapporter varje månad som visar din utveckling och hur du rankar. Vi går igenom din positionering tillsammans och ser till vilka eventuella vidare åtgärder vi kan utföra för att förbättra din positionering ytterligare.

Sociala medier marknadsföring

Idag har Sociala medier blivit ett givet alternativ för marknadsföring och kommunikation för de flesta företag och organisationer. En plats för dialog med kunden och målgruppen, en plats att mötas och en möjlighet att stärka varumärket. Precis som med SEM och SEO år det viktigt att se till att din annonsering riktas till din målgrupp. Att skapa innehåll som är intressant och engagerande för de som tar del av kampanjen.

Tillsammans väljer vi rätt kanal/kanaler för din verksamhet och skapar kreativt och engagerande innehåll. Vi skapar och stärker din närvaro på plattformar som Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube eller Tiktok. Vi hjälper dig med rätt val av plattformar och ser till så att effekten av din annonsering maximeras.

Great Graphics Reklambyrå - Webbyrå - Webbutveckling - SEO - Sökmotorsoptimering - Effektiv SEO - Sociala Medier Marknadsföring

Ett engagemang som ger resultat

Vi har lång erfarenhet inom webbutveckling och digital marknadsföring. Allt från annonsering och målgruppssegmentering via både Google Ads och Facebook till on-page optimering och länkstrategier. Vi hjälper er att optimera din webbplats och följer upp hur din digitala budget presterar. Kontakta oss så kommer vi igång med er digitala strategi.

Kontakta oss för en offert

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor angående ditt webbprojekt.

  I dagens mediebrus är det enkelhet som sticker ut.

  Människor exponeras för fler intryck dagligen. Tillsammans skapar vi enkla, kreativa och innovativa kommunikationsinsatser för att stärka varumärket och få mottagaren att agera. Ni möter mottagaren på rätt plats, i rätt tid med rätt budskap.

  Great Graphics - Reklambyrå i Stockholm - Marknadsföring som är enkel och effektiv

  Några kunder vi har arbetat tillsammans med

  Några av de kunder vi har haft glädjen att arbeta med. Besök vår Cases sida för att läsa om uppdragen.

  Visa alla cases

  Låt oss hjälpa dig!

  Välkommen att besöka oss på Great Graphics. Oavsett om du har ett stort eller litet projekt så hjälper vi dig gärna att nå dina mål. Tveka inte att höra av dig.

  Kontakta oss