info@alfa.se | 08-30 54 56 |

Tvätt & Reparationer

Vi ombesörjer reparation och tvätt av kapell. Vi går ordentligt igenom ditt båtkapell och granskar sömmar, blixtlås och åtgärdar det som behöver repareras.
 
Alfa Bilklädsel & Sadelmakeri - Tvätt & Reparationer av båtkapell och båtdynor

När är det bäst att tvätta sitt kapell?

Det bästa alternativet är att lämna in sitt båtkapell för tvätt på hösten i samband med upptagning av båten så att kapellet är rent och underhållet när båten skall läggas i till våren ingen. För bästa hållbarhet bör kapellet förvaras torrt och inte sittandes kvar på båten. För en hållbar miljö innehåller dagens båtkapell i princip inga gifter som håller möglet borta vilket gör att det brukar bli jordslag på vissa delar på insidan av taket.

Hur ofta bör man tvätta sitt kapell?

Frekvensen på tvätt av sitt båtkapell beror på hur utsatt kapellet är för nedfall, måsar och fukt i båten. Kapellet ska inte tvättas mer än nödvändigt och tvättas med fördel med några års intervaller eftersom tvätten sliter på både kapellväv som sömmar. Blir kapellet smutsigt snabbt och har mycket jordslag på insidan på kapellet ska du däremot inte avvakta med att tvätta det. Om du är osäker på om ditt kapell behöver tvättas eller om det kan användas en säsong till innan det är dags för tvätt är du välkommen att kontakta oss så tittar vi gärna på ditt kapell för en bedömning.

Slits kapellet i samband med tvätten

Både kapellväv och sömmar utsätts till viss del av slitage i samband med tvätt. Även om sömmarna ser bra ut innan tvätt så kan dem slitas under tvätt, och kan behöva en översyn och kanske sys om. Kapellet kan även krympa något i samband med tvätt och kan vara trångt att montera första gången. Detta brukar inte vara något större problem utan rättar till sig efter ett tag. I samband med tvätten gör vi alltid en översyn. Visar det sig att det finns brister som behöver åtgärdas så ringer vi och lämnar ett prisförslag på det arbete som behöver göras.

Kapellvård

Du kan läsa mer om rekommendationer om kapellvård från Sunbrella.

Priser

Tvätt och impregnering 375 kr/kilo.
Reparationer 900 kr/timme

ALFA Bil & Båt Sadelmakeri

Besök oss

Alfa Bilklädsel AB
Sankt Göransgatan 80
112 38 Stockholm

Kontakta oss

Våra öppettider

Måndag – Torsdag: 08:00 – 17:00
Fredag: 08:00 – 14:30
Lördag & Söndag: Stängt
Lunch mellan 11.00 – 11.30